Приватбанк продовжує судитися з екс-власниками: цього тижня на кону майже мільярд

Вівторок, 26 липня 2022, 11:53 -
 
Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Державний Приватбанк цього тижня захищатиме в судах з колишніми власниками та топ-менеджерами майнові інтереси на 920 мільйонів гривень.

Про це повідомив прессекретар Приватбанку Олег Серга Укрінформу.

"ПриватБанк продовжує боротись за справедливість у протистоянні з колишніми власниками і топменеджментом банку на суму саме 920 мільйонів гривень. Саме стільки можуть коштувати Українській державі та нашим громадянам судові справи, у яких цього тижня ПриватБанк наполягатиме на верховенстві права", – йдеться в повідомленні.

Чергове судове засідання у Дніпровському апеляційному суді за довготривалою справою щодо визнання О. Боголюбової повʼязаною з банком особою при націоналізації банку наприкінці 2016 року може коштувати Україні понад 670 млн грн. 

Реклама:

Серга зазначив, що після рішень судів першої та апеляційної інстанцій справу, за постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, було передано на новий розгляд. Судове засідання відбудеться 27 липня.

Друга справа розглядатиметься також 27 липня, але у Верховному Суді. ПриватБанк продовжить доводити законне право власності на офісне приміщення у Дніпрі вартістю 86 млн грн, яке намагається відсудити ТОВ "Ебоуд Файненс". Компанія пов'язана із колишніми власниками та топменеджментом банку.

Третя справа 27 липня – це продовження протистояння банку з колишнім топменеджментом за будівлю головного офісу компанії "Океанмаш" у Дніпрі вартістю понад 152 млн грн.

Реклама:

Генеральна прокуратура під час досудового слідства у 2017 році встановила, що колишнє керівництво Приватбанку, залучаючи від НБУ кредити рефінансування, водночас надавало кредити пов’язаним компаніям на неринкових та заздалегідь невигідних для банку умовах. НВ ТОВ "Океанмаш" було майновим поручителем за кредитами таких пов’язаних осіб.

Реклама: