"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд Франції даватиме знижку на пальне через високі ціни

Неділя, 24 липня 2022, 12:20 -
 
FRED TANNEAU/AFP via Getty Images

Уряд Франції може підвищити розмір знижки на пальне при купівлі на заправках з 18 центів за літр до 30 центів у вересні та жовтні у зв'язку з високими цінами.

Про це заявив міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер газеті Le Figaro, передає "Інтерфакс-Україна".

"Знижка може збільшитися з 18 до 30 центів у вересні та жовтні, а потім знизитися до 10 у листопаді та грудні", – заявив міністр.

Як пояснює видання, це компромісна відповідь на вимогу в ході парламентських дебатів про купівельну спроможність населення опозиційної партії "Республіканці", які наполягають, щоб уряд вжив додаткових заходів через високі ціни на пальне.

Реклама:

Раніше офіційний представник уряду Олів'є Веран заявив, що влада країни очікує від нафтових компаній додаткових кроків назустріч споживачам у зв'язку зі зростанням цін на нафтопродукти.

Група TotalEnergies розпорядилася про знижку 10 центів на літр бензину, але лише на заправках, розташованих уздовж автомагістралей.

Веран висловився проти спеціального мита, що обговорюється в політичному середовищі, на надприбутки, одержувані нафтовими компаніями, аргументувавши це тим, що при знижках при купівлі пального французи отримують безпосередній ефект від цього соціального заходу.

Реклама:

22 липня TotalEnergies оголосила, що згодна на знижку в 20 центів при покупці, і пояснила, що за такої знижки на деяких заправних станціях Франції можна буде купити пальне в межах 1,5 євро за літр, чого і домагаються "Республіканці" як "стелі" цін у кризовій ситуації.

Реклама: