Росіяни обстріляли порт Одеси наступного дня після підписання зернової угоди: реакція МЗС

Субота, 23 липня 2022, 13:05 -
 

Російські війська вдарили ракетами по Одеському морському порту - 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Про це повідомили в ОК "Південь".

"Ворог атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". 2 ракети збито силами протиповітряної оборони. 2 влучили в об'єкти інфраструктури порту", - йдеться в офіційному повідомленні ОК "Південь".

Перед цим про вибухи в Одесі повідомило "Суспільне". Нардеп Олексій Гончаренко повідомив про пожежу в порту Одеси. 

Реклама:

Російські війська вдарили по порту Одеси наступного дня після підписання зернової угоди - 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

В МЗС України відреагували на удари по Одесі.

Як йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка, Україна закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

Реклама:

"Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі", - йдеться у коментарі.

"Російська ракета - це плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", - додали в МЗС.

Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

"У разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідність за поглиблення глобальної продовольчої кризи", - зазначив Ніколенко.

Читайте також: Порти знову запрацюють. Що підписали в Стамбулі та як тепер Україна буде вивозити зерно?

Економічна правда

Реклама: