Шольц допускає, що Німеччина поки не відмовиться від ядерної енергетики  

П'ятниця, 22 липня 2022, 19:59 -

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сигналізує, що термін експлуатації трьох ядерних станцій країни, які залишилися, можуть продовжити у прагненні зміцнити енергетичну безпеку країни.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на слова Шольца.

"Міністр економіки доручив посилений розрахунок найгіршого сценарію. Давайте розглянемо це", — сказав канцлер ФРН у відповідь на запитання, чи може він переглянути рішення Німеччини відключити атомні блоки наприкінці року.

Міністр економіки Роберт Габек доручив провести новий стрес-тест для енергетичної інфраструктури Німеччини після попередньої оцінки, яка показала, що постачання в країні наступної зими не буде під загрозою і що атомні електростанції не будуть потрібні.

Реклама:

"Ми ще раз підрахуємо, а потім ухвалимо рішення на основі чітких фактів", — сказала речниця уряду щодо можливого подовження життя ядерної енергетики в країні.

За лаштунками коаліційні партії в уряді Шольца вказали, що вони, можливо, будуть готові погодитися на політичну угоду, яка дозволить прийняти суперечливий захід.

У минулому партія Зелених, серед яких є Габек, виключали продовження терміну роботи атомних станцій. Зараз партія вперше розглядає таку можливість. Якщо наступної зими в Німеччині очікується дефіцит газу, "усі заходи будуть повернені до розгляду", – сказала співлідерка партії Рікарда Ланг громадському мовнику ARD.

Реклама:

Реклама: