Фінський виробник обладнання для енергетики і суднобудування Wärtsilä завершив вихід з РФ

Четвер, 21 липня 2022, 09:52 -

Компанія Wärtsilä - фінський виробник обладнання для морського та енергетичного ринків - оголосила, що завершила плановий вихід з російського ринку після оголошення про скорочення діяльності в квітні 2022 року.

Про це йдеться у заяві компанії від 21 липня.

"Усі операції були закриті відповідно до місцевих норм. Під час різних процесів пріоритетом компанії Wärtsilä було забезпечення безпеки та благополуччя працівників", - йдеться у повідомленні.

У Wärtsilä додали, що "продовжують рішуче засуджувати вторгнення Росії в Україну".

Реклама:

"Права людини, безпека та процвітання дуже важливі для Wärtsilä. Компанія повністю зобов’язалася дотримуватись усіх торговельних санкцій, і зараз вона припинила всі комерційні операції в Росії в усіх бізнес-підрозділах", - підкеслили в компанії.

У рамках виходу було закрито офіс Wärtsilä Digital Technologies (WDT) у Санкт-Петербурзі.

"Згідно з місцевими правилами, скорочена команда проведе останні процедури для завершення закриття, однак усі операції припинено. Компанія Wärtsilä створила нові науково-дослідні потужності за межами Росії, щоб забезпечити безперебійне виконання зобов’язань", - пояснили у компанії.

Реклама:

У травні/червні Wärtsilä підписала угоди про продаж бізнесу Transas Navigator і Wärtsilä Vostok LLC місцевому менеджменту компаній.

Економічна правда

Реклама: