У Києві пройде відбір українського вина для французького центру La Cité du Vin

Середа, 20 липня 2022, 20:59
 
getty images

30-31 серпня 2022 року у Києві відбудеться Всеукраїнський відбір "посольських" вин від національних виробників у межах проєкту "Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin".

Найкращі зразки, які стануть "посольськими" винами, представлятимуть Україну в культурному центрі вина La Cité du Vin у французькому місті Бордо. Цей проект є некомерційним та довгостроковим. Задля його підтримки й успішного втілення, дегустаційні та презентаційні заходи на високому державному і міжнародному рівнях відбуватимуться в Україні на регулярній основі. 

Постійна присутність українських вин в La Cité du Vin забезпечить презентацію України як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою. 

Цей проект не лише значно підсилить міжнародний імідж нашої країни, а й допоможе підтримати українські виноробні підприємства, прискорить вихід виноградарсько-виноробної галузі України зі стану глибокої кризи, яка посилилась унаслідок військової агресії РФ в Україні.

Реклама:

Дегустацію для  La Cité du Vin проведуть корпорація "Укрвинпром" як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et lesCivilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin, спільно з Асоціацією сомельє України, Українським інститутом вина, за підтримки Мінкультури, Мінагрополітики, Мінекономіки, Міністерства закордонних справ, Держпродспоживслужби, Національної академії аграрних наук України.

Головні медіа-партнери проекту – Українська правда, Економічна правда.

Реклама:
Реклама: