У Нідерландах відхилили апеляції РФ щодо кримських активів Приватбанку

Середа, 20 липня 2022, 17:52 -
 
ua.depositphotos.com

Апеляційний суд у Нідерландах залишив в силі арбітражні рішення щодо незаконності експропріації Росією активів ПриватБанку в Криму внаслідок незаконної анексії українського півострова.

Про це повідомила пресслужба Приватбанку.

Відповідне рішення суд виніс 19 липня у місті Гаага. Ним повністю відхилені вимоги Росії щодо оскарження Проміжного (від 24 лютого 2017 року) та Часткового (від 04 лютого 2019 року) арбітражного рішення щодо юрисдикції та зобов’язання, винесених Постійною палатою третейського суду (ППТС).

"Рішення Апеляційного суду усуває ще одну перешкоду, створену Росією у справі ПриватБанку, остаточне слухання якої щодо питань визначення розміру завданих збитків відбудеться в ППТС у жовтні 2022 року", – повідомили у Приваті.

Реклама:

Нагадуємо:

Після незаконної окупації Криму Росія здійснила незаконну експропріацію кримських активів ПриватБанку. 

У відповідь на це у 2015 році банк подав позов до арбітражного суду проти РФ відповідно до двосторонньої угоди про заохочення та взаємний захист інвестицій від 1998 року. 

Реклама:

Відтоді суд вже виніс проміжне та часткове рішення, встановивши, що він має юрисдикцію вирішувати спір, та що РФ незаконно експропріювала активи ПриватБанку в Криму. У 2019 році росія звернулася із заявою до Апеляційного суду, у якій просила переглянути або скасувати такі арбітражні рішення.

Реклама: