"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Міненерго закликали Європу використовувати українські підземні сховища газу

Середа, 20 липня 2022, 15:16 -

У Міністерстві енергетики України закликали європейські країни використовувати українські підземні сховища газу для зберігання запасів газу на зиму.

Про це заявив міністр Герман Галущенко під час експертної дискусії "Вплив війни в Україні на енергетичний сектор", організованій з нагоди асоціації України з Міжнародним енергетичним агентством.

За словами Галущенка, лише солідарність європейських держав дасть змогу протистояти російському шантажу в енергетичні сфері.

"Росія використовує газ, щоб роз’єднати нас. Але тимчасова вигода при закупівлі газу сприяє продовженню російського впливу на європейські країни.

Реклама:

Ми маємо об’єднатися, щоб знищити можливість для шантажу та маніпуляцій з боку росії. Лише разом ми можемо перемогти у цій війні. Наступна зима має стати останньою, коли росія ще зможе висувати свої вимоги у газовій сфері", - зазначив міністр.

Також він закликав європейські держави використовувати українські газові сховища для зберігання запасів газу, адже це допоможе забезпечити стабільне газопостачання взимку.

"Ми маємо найбільші ПСГ у Європі. Вони безпечні, і зберігати в них газ комерційно вигідно", - заявив глава Міненерго.

Реклама:

Також, за його словами, Україна може допомогти замістити російські вугілля та газ завдяки експорту електроенергії до Європи.

"На сьогодні ми маємо профіцит електроенергії і технічну можливість значно збільшити експорт електроенергії.

Комерційна торгівля між Україною і Європою буде взаємовигідною, адже ми можемо постачати електроенергію за нижчими цінами, а натомість отримаємо кошти, так необхідні для нашого електроенергетичного ринку, який постраждав від руйнування інфраструктури і генеруючих потужностей через бойові дії та падіння споживання внаслідок війни", - додав міністр.

Економічна правда

Реклама: