Майже весь топменеджмент "Ростеха" не перебуває під санкціями ЄС і партнерів – дослідження

Середа, 20 липня 2022, 12:09 -

Під санкції ЄС, Великої Британії та України не потрапили 8 із 9 топ-менеджерів головної російської оборонної корпорації "Ростех". Натомість США запровадили санкції проти всіх очільників ключових посад "Ростеха" включно з гендиректором Сєргєєм Чємєзовим. 

Про це повідомляє група аналітиків Trap Aggressor, які здійснюють моніторинг запроваджених санкцій проти РФ.

Так, під санкціями ЄС, Великої Британії та України досі не перебувають: 

  • Ігор Зав’ялов (заступник генерального директора, член правління)
  • Владімір Артяков (заступник генерального директора)\
  • Дмітрій Леліков (заступник генерального директора)
  • Максім Виборних (заступник генерального директора)
  • Алєксандр Назаров (заступник генерального директора)
  • Ніколай Волобуєв (керуючий директор)
  • Олег Євтушенко (виконавчий директор)
  • Наталья Борисова (головна бухгалтерка, членкиня правління).

Зазначається, що Канада, Швейцарія, Австралія, Японія та Нова Зеландія також не запровадили санкції на керівництво російської державної корпорації "Ростех". 

Реклама:

Водночас США наклали санкції на весь перелік топ-менеджерів корпорації включно з її очільником Сєргєєм Чємєзовим. 

"Чємєзов є однією з найбільш впливових фігур РФ, а також давнім другом та соратником Владіміра Путіна. Історія взаємин Чємєзова та Путіна розпочалися ще в Німецькій Демократичній Республіці, де російські чиновники працювали разом по лінії КДБ.

Чємєзов є членом бюро Вищої ради правлячої партії рф "Єдина Росія". Останні 15 років очолює "Ростех" з дати його створення – з 2007 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
 

При цьому, корпорація "Ростех" є ключовою структурою російського оборонно-промислового комплексу, до якої входять понад 700 компаній і організацій, зокрема АВТОВАЗ, КАМАЗ, "Вертольоти Росії", "Уралвагонзавод", "Роселектроніка", Концерн Калашніков та інші. 

 

Раніше в Trap Aggressor повідомили, що під санкції ЄС не потрапили семеро членів Військово-промислової комісії РФ, з яких пʼятеро також не перебувають під санкціями США та Великої Британії.

Комісія, очільником якої є Путін, координує діяльність органів виконавчої влади з питань реалізації основ військово-технічної політики РФ та основ державної політики в галузі розвитку оборонно-промислового комплексу.

Вона займається розвитком оборонно-промислового комплексу, мобілізаційною підготовкою економіки держави, виробництвом озброєння, спецтехніки та формуванням державного оборонного замовлення РФ.

Економічна правда

Реклама: