"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Stolitsa Group відновила скандальне будівництво на нібито замінованих Осокорках – активісти

П'ятниця, 15 липня 2022, 14:53 -
 
ГО "Екопарк Осокорки"

Забудовник "Столиця груп" відновив будівельні роботи на території навколо озер Тягле та Небреж у Києві. Доступ до озер заблокований нібито через мінування території.

Про це повідомляється на сторінці громадської організації "Екопарк Осокорки".

"Просто зараз почався масовий рух бетоновозів на скандальне незаконне будівництво ЖК "Н2О" (колишня "Патріотика на озерах") в Дарницькому районі столиці. Попри всі показово виставлені блокпости, попри тотальну заборону заходити і навіть наближатися туди цивільним особам, бетоновозам дали "зелене світло", – пишуть активісти

"Ані мінні перешкоди, виставлені ЗСУ проти ворога, ані безпека водіїв, ані стратегічна безпека столиці – ніщо не може стати на шляху забудовників, які вирішили знищити екопарк "Осокорки", а  разом із тим – стратегічний оборонний плацдарм боліт розміром 5х10 км", – додають представники ГО.

Реклама:

"Екопарк Осокорки" звернулося до київської влади з проханням надати роз'яснення щодо заборони відвідувати територію біля озер.

"На що ми отримали доволі розпливчасту відповідь, з якої випливає, що там – заміновано на випадок прориву ворога на цьому напрямку", – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо:

Реклама:

Забудувати зелену зону на Осокорках намагається компанія Stolitsa Group.

В обмін на передачу прав на земельну ділянку та сприяння процесу будівництва Stolitsa Group обіцяє добудувати житлові комплекси "Патріотика", розташований поруч, та "Еврика" на Теремках.

Обидва комплекси не зміг завершити старий забудовник – банк "Аркада" Костянтина Паливоди.

Власницею Stolitsa Group є бізнесвумен Владислава Молчанова. Її бізнес-партнер Денис Москаль очолює Постійну комісію Київради з питань екологічної політики.

П'ять земельних ділянок загальним розміром 176 га 15 років перебували в оренді підконтрольній "Аркаді" компанії "Контактбудсервіс". З 2020 року ці ділянки повернулися в комунальну власність.

Наразі на території згаданих земельних ділянок створено два ландшафтні заказники місцевого значення: "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки".

Читайте більше у статтях Олександра Колесніченка: Фільчина грамота. Чому меморандум про добудову житла "Аркади" не покладе край проблемі  

Будівельний трикутник: як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему "Аркади"

Економічна правда

Реклама: