США підтримали рішення Канади щодо турбіни для "Північного потоку-1"

Понеділок, 11 липня 2022, 16:57

Сполучені Штати підтримали рішення Канади повернути Німеччині відремонтовану турбіну, яка потрібна для газопроводу "Північний потік-1".

Про це заявив у понеділок речник Державного департаменту Нед Прайс, пише "Європейська правда".

"У короткостроковій перспективі турбіна дозволить Німеччині та іншим європейським країнам поповнити свої запаси газу, підвищивши свою енергетичну безпеку і стійкість, а також протидіючи зусиллям Росії щодо перетворення енергії на зброю", - заявив Нед Прайс.

Він додав, що США працюють з союзниками та партнерами, щоб зменшити колективну залежність від російських енергоносіїв та підтримувати тиск на президента Путіна.

Реклама:

Прайс запевнив, що Сполучені Штати, союзники та партнери віддані підтримці України та забезпеченню того, щоб російський уряд відчув погіршення наслідків економічних обмежень та жорстких санкцій.

У суботу уряд Канади погодився зробити виняток із санкцій проти Росії і відправити турбіну, яка пройшла технічне обслуговування в Канаді, до Німеччини.

Німецькі чиновники закликали Канаду знайти спосіб повернути турбіну, побоюючись, що Росія використає цю проблему як привід для закриття "Північного потоку-1" і пошкодить здатність Німеччини заповнити свої резервуари для зберігання газу перед зимою.

Реклама:

Україна закликала Канаду не піддаватись на шантаж Кремля і скасувати рішення щодо турбіни.

Реклама: