В розвідці розповіли деталі викрадення та продажу українського зерна на окупованих територіях

Понеділок, 11 липня 2022, 12:47 -
 
Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Для організації процесу було створено так звану "ГУК" (рос. – Государственная унитарная компания). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький – колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого "Опозиційного блоку". Наразі він призначений окупантами так званим "керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі".

Для створення дієвої інфраструктури вивезення зерна, колаборанти захопили припортовий елеватор підприємства "Нова хортиця" у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства "Аскет Шиппінг" у порту Бердянськ, елеватори підприємств "Кернел", "Оптімус" та інших зернотрейдерів.

Реклама:

Так звана "ГУК" встановила закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6 тис рос. руб., пшениця продовольча – 9 тис рос. руб., ячмінь – 7 тис рос. руб. за 1 тонну. "Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховища", – повідомляють в ГУР.

Перше судно під завантаження мало прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна "ZHIBEK ZHOLY", яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

З метою додатково тиску на місцеве населення Євген Балицький заявив, що жителі можуть бути поділені на тих хто підтримує РФ та залишаться у своїх домівках, та інших, які мають виїхати з території регіону.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: