Новий кредит Україні на 1,5 мільярда доларів: у Світовому банку пояснили, як виділятимуть кошти

Середа, 8 червня 2022, 18:30 -

Новий кредит Світового банку Україні на 1,5 млрд дол, схвалений напередодні, спрямований на фінансування основних держвидатків, щоб уряд міг продовжувати функціонувати та надавати послуги народу. Кошти з нього виділятимуть щомісяця.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

"У рамках такого варіанта фінансування, Світовий банк бере на себе зобов'язання щодо відшкодовування уряду всіх видатків на виплати зарплат основним категоріям державних службовців, а також зарплат освітянам щомісяця (починаючи з березня, після початку війни, принаймні до кінця року), за умови, що заробітна плата фактично виплачується в повному обсязі", - сказав Банерджі.

За його словами, позику схвалено в межах проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні" (або PEACE в Україні) і вона не є позикою на політику розвитку.

Реклама:

"Отже, після виділення початкової значної суми відшкодування за період із березня до травня, суму, що залишилася, виплачуватимуть щомісяця на основі підтвердження фактичних витрат", - пояснив представник СБ.

Він пояснив, що це допоможе Україні зберегти та захистити потенціал уряду і в поточній військовій ситуації, і згодом для відновлення економіки.

Нагадаємо:

Виконавча рада Світового банку у вівторок схвалила додаткове фінансування для України в розмірі 1,49 мільярда доларів для виплати заробітної плати державним і соціальним працівникам, загалом збільшивши обіцяну суму підтримки банку до більш ніж 4 мільярдів доларів.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: