"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британія до 2030 року буде витрачати на оборону 2,5% ВВП

Четвер, 30 червня 2022, 18:55 -

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер оголосив про план британського уряду збільшити фінансування сектору оборони до 2,5% ВВП до 2030 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Нам необхідно інвестувати у довгострокові й життєво важливі спроможності, як-от майбутні системи повітряного бою, водночас пристосовуючись до більш небезпечного й конкурентного світу. Логічним наслідком цих інвестицій, які ми пропонуємо розпочати, стане досягнення витрат на оборону в розмірі 2,5% ВВП до кінця десятиліття", – заявив Джонсон.

Він додав, що цілі оборонних витрат НАТО – а саме 2% ВВП – були встановлені "для украй відмінної епохи".

Реклама:

"Ми маємо на увазі, що хочемо, аби Єнс Столтенберг, генеральний секретар (НАТО) розпочав роботу над новою ціллю (оборонних витрат). І він погодився це робити", – заявив британський прем’єр.

Джонсон знову повторив свою тезу про те, що "ціна свободи… завжди варта того, аби її платити".

"Якщо ми не отримаємо правильного результату в Україні, Путін буде вправі вчиняти подальші злочини агресії проти інших частин колишнього СРСР більш-менш безкарно, що призведе до подальшої дестабілізації, коливань цін на нафту, паніки й економічного занепаду для всього світу", – підкреслив він.

Реклама:

Раніше Джонсон також заявив, що українська влада має реалістичний план, що здатний змінити перебіг війни, та поділилася ним з партнерами.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Саміт НАТО: головні домовленості та успіх для України. Пояснюємо з Мадрида.

Реклама: