НБУ оновив інструкцію про ведення касових операцій банками в Україні

Понеділок, 27 червня 2022, 18:47 -

НБУ вніс зміни до інструкції про ведення касових операцій банками в Україні - уточнено порядок і вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валютах і оформлення касових документів за платіжними операціями.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зміни внесли відповідно до вимог нового ЗУ "Про платіжні послуги" .

"Інструкція уточнює порядок і вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валютах та оформлення касових документів за платіжними операціями.

Реклама:

Зокрема, визначено суть платіжної операції як касової операції, яка передбачає будь-яке внесення або зняття готівки на підставі платіжної інструкції, також змінено назви та реквізити окремих касових документів", - пояснили в НБУ.

Крім того, надавач платіжних послуг зобов’язаний надавати користувачу до укладення договору про надання платіжних послуг на безоплатній основі таку інформацію:

  • про порядок і умови здійснення платіжної операції або доступ до такої інформації перед ініціюванням платником платіжної операції з використанням емітованих платіжних інструментів;
  • про надавача платіжних послуг, платіжну операцію;
  • про комісійні винагороди;
  • про спосіб комунікації та заходи безпеки;
  • про строк дії договору про надання платіжних послуг, порядок унесення змін до цього договору та умови його припинення;
  • про механізм захисту прав споживачів та порядок врегулювання спірних питань, що виникають під час надання платіжних послуг.

Економічна правда 

Реклама:

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: