Росіяни вивозять крадене українське зерно до Криму – ВВС

Понеділок, 27 червня 2022, 15:40

За даними GPS-трекерів на викрадених українських вантажівках із зерном, російські військові відправляють їх у тимчасово окупований Крим для подальшого вивезення в РФ.

Про це йдеться у розслідуванні ВВС.

Один із українських фермерів, які погодилися говорити з журналістами, розповів, що росіяни окупували 80% його угідь, що займають площу в десятки тисяч гектарів, і "крадуть зерно у промислових масштабах".

За даними GPS-трекерів, встановлених на двох вантажівках-зерновозах цього фермера, росіяни відправили машини до Криму – до елеватора у селищі Жовтневе; на червневих супутникових знімках біля зерносховища видно кілька вантажівок. Потім машини через Керченський міст були відправлені до Ростова-на-Дону.

Реклама:

Іншими свідченнями розкрадання українського зерна Росією є видимі з супутників багатокілометрові черги з вантажівок на в'їзді до Криму з Херсонської області, а також навантаження зерна на судна у Севастополі.

 

Крім того, на розкрадання може вказувати і відключення деякими суховантажними машинами трекерів при русі в Чорному морі. Одне із таких суден – "Матрос Позинич", який возить зерно до Сирії.

Видання зазначає, що в деяких випадках російські військові не крадуть зерно у фермерів, а купують за дуже заниженими цінами. Імовірно, це робиться через побоювання, що інакше українці саботують сільськогосподарські роботи в майбутньому.

Реклама:
Реклама: