"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Данії роздаватимуть гроші літнім людям, щоб компенсувати інфляцію

П'ятниця, 24 червня 2022, 16:07 -

Парламент Данії ухвалив рішення про грошові виплати людям похилого віку та інші заходи на загальну суму 3,1 мільярда данських крон ($439 мільйонів) для пом'якшення впливу стрімкої інфляції та високих цін на енергоносії.

Про це пише Reuters.

Люди похилого віку з низькими доходами отримають неоподатковувану виплату в розмірі 5000 крон ($706).

"Економіка Данії принципово сильна, але їй кидається виклик зростанням цін у зв’язку з війною Путіна в Україні. Тому я радий, що тепер ми можемо допомогти декому з тих, для кого інфляція особливо важка", – сказав міністр фінансів Ніколай Ваммен.

Реклама:

Заходи, які також передбачають зниження тарифів на електроенергію, будуть фінансуватися за рахунок зниження державних інвестицій, що, за словами Мінфіну, допоможе уникнути підвищення цін. 

Центральний банк раніше попереджав, що компенсація данцям з низьким рівнем доходів і літнім людям грошовими виплатами може посилити ціновий тиск на економіку. Проте данські заходи менш масштабні, ніж аналогічні в деяких інших європейських країнах.

Раніше депутати погодилися розділити субсидію в розмірі 2 мільярдів крон серед 419 000 домогосподарств, які сильно постраждали від зростання рахунків за електроенергію.

Реклама:

Угода в п’ятницю також передбачала виділення 53,5 мільярда крон у період з 2024 по 2040 рік для фінансування зеленого переходу країни за допомогою таких заходів, як розвиток прибережної вітрової енергії і відновлення лісів.

Європейська правда

Реклама: