Російські виробники газованих напоїв почали заявляти про дефіцит вуглекислого газу

Четвер, 23 червня 2022, 16:17 -

Російські виробники газованих напоїв зіткнулися з нестачею вуглекислого газу - дефіцит інгредієнта оцінюється в 10-20% і може призвести до скорочення асортименту.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на учасників ринку.

За словамии джерел газети на ринку, проблеми із закупівлею вуглекислого газу з'явилися наприкінці травня - на початку червня. При цьому вуглекислий газ постачають щомісяця, якщо проблему не вирішать, то дефіцит зросте.

Зазначається, що вуглекислий газ - це побічний продукт під час виробництва добрив, а їх постачання на зовнішній ринок скоротилися після початку війни в Україні.

Реклама:

При цьому міг зрости попит на вуглекислий газ з боку інших галузей. Зокрема, хімічної. Крім того, деякі заводи могли розпочати плановий ремонт, додав інший співрозмовник газети.

За словами джерела в одному з найбільших виробників хімії, дефіциту вуглекислого газу в Росії немає. При цьому спостерігається підвищений попит газу серед виробників напоїв.

Наразі виробники переходять на тару більшого обсягу через дефіцит упаковки. Через це CO2 витрачається більше на 1 літр продукції.

Реклама:

Нагадаємо:

Coca-Cola HBC більше не вироблятиме і не продаватиме Coca-Cola або продукцію інших своїх брендів у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: