Авіаційне паливо, валюта та технології: Британія запровадила нові санкції проти РФ

Четвер, 23 червня 2022, 12:25 -
 
getty images

Британія запровадила додаткові санкції проти Росії, які забороняють експорт до країни-агресора банкнот фунтів чи євро, технологій та авіаційного палива.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії.

Так, забороняється експорт товарів і технологій, що використовуються для внутрішніх репресій (зокрема, зброї), товарів та технологій, що стосуються хімічної та біологічної зброї, морських товарів та технологій, а також додаткових нафтопереробних і важливих галузевих товарів та технологій.

Зокрема, йдеться про заборони на експорт або використання в Росії авіаційного палива та паливних добавок, а також заборону на постачання такої продукції в Росію або для використання в Росії. Цей пункт включає в себе і відповідну технічну допомога, фінансові та брокерські послуги.

Реклама:

Нові санкції забороняють постачати до Росії або для використання в РФ банкноти стерлінгів або ЄС, а також забороняють на надання таких банкнот особам, пов'язаним з Росією. Зазначається, що це стосується не лише РФ, а й деяких тимчасово окупованих Росією територій України.

Натомість санкції включать в себе заборону на імпорт, придбання або поставку та доставку товарів, що генерують прибуток, і які походять з Росії або відправляються з Росії (а також пов’язана технічна допомога, фінансові та посередницькі послуги). Крім того, забороняється надавати технічну допомогу, чи інші послуги, пов'язані з імпортом чавуну та сталі.

Зазначається, що існують винятки з запроваджених обмежень – відповідні ліцензії надаватимуться у "дуже обмеженій кількості випадків".

Реклама:
Реклама: