Українці зможуть обміняти готівкову гривню на євро в італійських банках

П'ятниця, 17 червня 2022, 17:08 -

Українці, які через війну вимушено залишили Україну та перебувають в Італії, з 21 червня зможуть обміняти готівкову гривню на євро.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Відповідну угоду Національний банк України та Банк Італії уклали 6 червня.

"Громадяни України, у тому числі неповнолітні, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Італії або яким надано міжнародний захист, зможуть обміняти готівкову гривню на євро у філіях італійського центробанку на території Італії або в установах комерційних банків.

Реклама:

Відповідний перелік, що налічує понад 400 відділень банків-партнерів по всій країні, доступний та за потреби оновлюватиметься на офіційному вебсайті Банку Італії", - йдеться у повідомленні.

У випадку переміщених неповнолітніх осіб без супроводу такі обмінні операції мають здійснюватися їх законним опікуном.

При цьому, угода передбачає обмін готівкової гривні в межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень на одну особу. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться).

Реклама:

Також обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

"Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до євро, який визначатиме НБУ.

Інформація про встановлений курс оновлюватиметься щоп’ятниці та публікуватиметься на офіційному вебсайті Банку Італії", - пояснили в НБУ.

Операції обміну готівкової гривні не передбачають відкриття рахунку чи сплати будь-яких платежів. 

З початку війни Нацбанком України вже укладено угоди щодо обміну готівкової гривні з центральними банками Польщі, Німеччини, Бельгії, Швеції та Нідерландів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: