Візит Макрона, Шольца, Драгі та Йоганніса до Києва: обговорюватимуть "продовольчу безпеку"

Четвер, 16 червня 2022, 11:33 -
 
getty images

У ході візиту президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем‘єр-міністра Італії Маріо Драгі та президента Румунії Клауса Йоганніса до Києва обговорять питання продовольчої безпеки.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

"Продовольча безпека, зброя та підтримка України - це важливі теми для обговорення. Очікуємо підтримку заявки України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС", – написав Єрмак.

Він зауважив, що невдовзі відбудеться зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським. Раніше президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що під час візиту лідери також  відвідають Ірпінь.

Реклама:

Нагадуємо:

Як пише Європейська правда, невизначеність щодо візиту лідерів зберігалася до останнього. Увечері 15 червня західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Макрон, Шольц і Драгі все ж планують разом їхати до Києва у четвер, щоб продемонструвати підтримку Україні та обговорити її заявку на вступ до ЄС.

Згодом стало відомо, що президент Румунії Клаус Йоганніс у четвер також приїде в Київ, де приєднається до лідерів Франції, Німеччини та Італії.

Реклама:

Реклама: