"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Харківщині арештували активи російських компаній на 40 мільйонів

Четвер, 16 червня 2022, 10:28 -

На Харківщині за ініціативи СБУ арештували активи російських компаній на 40 мільйонів гривень - йдеться про майно 4 місцевих підприємств, засновниками та кінцевими бенефіціарами яких є громадяни та юрособи країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

"Два з цих підприємств пов'язані між собою та здійснюють торгівлю російським балансувальним і вимірювальним обладнанням. Їх материнська структура в росії підтримує збройну агресію проти України.

Інші два - займаються оптово-роздрібною торгівлею в Україні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За рішенням Київського районного суду м. Харкова накладено арешт на рухоме та нерухоме майно, а також корпоративні права цих компаній.

Наразі триває передача їх в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), додали в СБУ.

"СБУ продовжує досліджувати всі обставини роботи цих підприємств у рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинених у великих розмірах).

Реклама:

Заходи з викриття проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури", - зазначили у відомстві.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: