В Україні арештували активи білоруської паливної компанії, яка причетна до фінансування агресії РФ

Середа, 15 червня 2022, 10:05 -

За ініціативи СБУ та за клопотанням прокуратури арештували активи білоруської паливної компанії, що причетна до фінансування агресії РФ, на 20 млн грн. Прокуратура передала активи в управління АРМА.

Про це повідомляють пресслужби Київської міської прокуратури та СБУ.

Серед арештованих активів - корпоративні права та банківські рахунки загальною вартістю майже 20 млн грн: корпоративні права на понад 3 млн грн та понад 17 млн грн грошових коштів.

За даними СБУ, ця мережа спеціалізується на оптовій торгівлі різними видами палива.

Реклама:

"За останній рік вона експортувала до України товарів на майже 20 млрд грн. Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в рф і сплачувала податки до бюджетів обох країн.

Зважаючи на це, мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії рф проти України", - йдеться у повідомленні.

 

Всі арештовані активи передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

 

У СБУ додали, що викриття та документування злочинної діяльності проводилося у межах кримінального провадження за двома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного або стану).

За даними джерел ЕП, мається на увазі білоруська нафтова компанія, засновниками якої є ЗАТ "Білоруська Нафтова Компанія" та Республіканське Унітарне Підприємство "Виробниче Об'єднання "Бєлоруснафта".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: