Росію до кінця року можуть покинути 15 тисяч доларових мільйонерів – аналітики

Вівторок, 14 червня 2022, 09:17 -

Росія, як і очікувалось, за останні 6 місяців зазнала найбільшої еміграції мільйонерів. До кінця 2022 року РФ можуть покинути 15 тисяч мільйонерів.

Про це йдеться у прогнозі лондонської консалтингової фірми з питань міграції Henley & Partners.

За її оцінками, з Росії може виїхати 15% всіх жителів з капіталом від $1 млн. У 2022 році потік емігрантів буде на 9500 осіб більшим, ніж у допандемійному 2019 році, очікують аналітики.

Гендиректор Henley & Partners Юрг Штеффен заявив, що до кінця року очікується, що 88 000 мільйонерів переїдуть в нові країни, що на 22 000 менше, ніж до пандемії в 2019 році.

Реклама:

"За останні десять років кількість заможних людей, які емігрують із Росії, неухильно зростала щороку. Це стало раннім попередженням про проблеми, з якими стикається країна.

Історично склалося так, що великим колапсам країн зазвичай передував прискорений від'їзд заможних людей", - зазначив у бесіді з The Guardian Ендрю Амоїлс, керівник відділу досліджень New World Wealth, яка підготувала дані для Henley & Partners.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: