Україна братиме участь у роботі регулятора ЄС з телекомунікацій

Понеділок, 13 червня 2022, 18:53

Національний регуляторний орган України у сфері електронних комунікацій НКЕК відтепер братиме участь у роботі органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та його офісу.

Відповідне рішення ухвалила Європейська комісія, повідомляє "Європейська правда" з посилання на пресслужбу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій.

Український регулятор багато років співпрацює з BEREC та його експертними робочими групами на різних рівнях, а тепер отримав статус члена-спостерігача.

З початку повномасштабної війни Росії проти України спільна діяльність була зосереджена на забезпечені доступного транскордонного зв’язку, щоб українці, які перебувають в ЄС, залишалися на зв’язку зі своїми рідними в Україні.

Реклама:

Участь українського регулятора в роботі BEREC є практичним кроком для Україну на шляху до Єдиного цифрового ринку ЄС, що дозволить впроваджувати стандартів ЄС у сфері електронних комунікацій, переймати найкращу практику ЄС і розуміти тренди розвитку європейського законодавства, зазначили в комісії.

BEREC відіграє важливу роль у допомозі та консультуванні Європейської комісії через свої висновки та рекомендації. Він також надає Європейській комісії консультації щодо підготовки відповідних законодавчих ініціатив.

Європейська правда

Реклама: