Прокуратура заарештувала 645 вагонів родини міністра оборони часів Януковича

Понеділок, 13 червня 2022, 12:53 -

Прокуратура заарештувала 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать родині ексміністра оборони України.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

У прокуратурі заявляють, що експосадовця оголошено у розшук за державну зраду. Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.

"За даними слідства, на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України (2012-2014 р.р.).

Реклама:

Вони займаються поставками та реалізацією товарів на території РФ, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура не називає імені експосадовця. З 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року міністром оборони України був Павло Лебедєв.

Після втечі Януковича Лебедєв покинув Київ ще до офіційної відставки. Він, зокрема, був присутній у Кремлі на зібранні з нагоди "прийняття" Криму до складу РФ.

У травні Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

"Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: