У Бородянці відкрили перше модульне містечко для постраждалих від війни

Середа, 1 червня 2022, 14:21 -
 

У Бородянці 1 червня відкрили перше модульне містечко, яке забезпечить внутрішньо переселених українців тимчасовим житлом.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

"Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, у кого ворог знищив житло. Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Мінрегіон зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях", — наголосив міністр Олексій Чернишов.

Він зазначив, що першим населеним пунктом на Київщині, де встановили модульне містечко, було обране саме смт Бородянка, адже воно зазнало "катастрофічних втрат". У населеному пункті частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 школи та всі адміністративні будівлі.

Реклама:

Модульне містечко дозволить тимчасово розселити 352 осіб. Зазначається, що такий тип конструкцій повністю відповідає вимогам та особливостям клімату і є комфортним для тимчасового розміщення громадян в будь-яку пору року.

 
 

"Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі Київської області, а також у передмісті Чернігова", — наголосив Чернишов.

Модульне містечко складається з 4 моноблоків по 40 модулів кожен. Воно містить житлові та санітарні модулі (туалет/душ), пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі. Містечко має освітлення та опалення та повністю мебльовано. Це містечко надано Україні урядом Польщі безкоштовно.

 
 

Реклама: