"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Масова евакуація киян довела, що автомобілі на 80% відповідальні за забруднення повітря – КМДА

Неділя, 8 травня 2022, 16:48 -
 
Yevhen Kotenko/Ukrinform/NurPhoto via Getty Images

Після масової евакуації населення з Києва підтвердилась гіпотеза, що 80% шкідливих викидів у Києві припадає на пересувні джерела забруднення, а саме – автомобілі.

Про це заявив начальник управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації Олександр Возний у інтерв'ю Вечірньому Києву.

"Коли у перші дні війни з Києва виїхали автівки, і вулиці стали майже порожні, ми спостерігали надзвичайно чисте повітря в місті. Звісно, це не стосувалося днів, коли у Київській області тривали інтенсивні пожежі", – заявив Возний.

За його словами, під час воєнного стану місцева влада змогла на практиці перевірити гіпотезу, що 80% викидів у Києві припадає на пересувні джерела забруднення, а саме – автомобілі з внутрішнім двигуном згорання. 

Реклама:

"Ми дійсно побачили, що при ситуації, коли багато машин залишили місто, повітря стало набагато чистішим — фактично 80%, які були в розрахунках, підтвердилися на практиці. При цьому стаціонарні джерела забруднення, такі як завод "Енергія", ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 весь цей час працювали в штатному режимі", – зазначив Возний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: