"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SpaceX дозволила переносити "тарілки" Starlink

П'ятниця, 6 травня 2022, 09:37 -
 
Nina Lyashonok/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Компанія SpaceX дозволила переносити комплекти абонентського обладнання супутникового інтернету Starlink з одного місця до іншого.

Про це пише The Verge.

До цього "тарілка" закріплювалася за певним місцем розташування – просто так переїхати з одного місця в інше (у випадку США – з одного штату в інший) разом із "тарілкою" було проблематично.

"За додаткові 25 доларів на місяць ви можете перемістити свій Starlink у нове місце та отримувати послуги скрізь, де Starlink забезпечує активне покриття", – зазначають у компанії.

Реклама:

Функція "портативності" має на увазі переміщення обладнання лише в рамках одного континенту, при цьому колишній рівень швидкості та якості сигналу не гарантується.

Компанія наголошує, що сервіс поки не працює в динаміці – тобто у русі. Наприклад, їм не можна користуватися в автомобілі, човні, що пливе і т.д.

SpaceX зазначає, що активно працює над цією можливістю, але вона поки що не працює належним чином. Більше того, увімкнення Starlink під час руху автоматично позбавить користувача гарантії на обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: