Російський олігарх Усманов судиться з ЄС через санкції

Середа, 4 травня 2022, 21:55 -
 
getty images

Російський олігарх Алішер Усманов, шостий в РФ за статками, оскаржив рішення ЄС щодо запровадження проти нього жорстких санкцій у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Усманов подав апеляцію до Генерального суду ЄС 29 квітня, в якій просив другий за вищим трибуналом блоку призупинити дію санкцій, доки судді не ухвалять остаточне рішення. 

Його справа є частиною дедалі більшої кількості апеляцій у люксембурзькому суді після оприлюднення першого раунду санкцій 28 лютого. Зокрема, кремлівське ЗМІ RT вже отримала відмову на свою апеляцію.

Реклама:

Зазначається, що судові суперечки ЄС щодо санкцій можуть тривати роками і рідко призводять до перемоги тих, на кого вони спрямовані. Зокрема, український експрезидент-втікач Віктор Янукович і його син залишаються в списку санкцій ЄС з 2014 року, навіть після того, як виграли справи щодо їхнього включення до санкцій 2020 року.

Алішер Усманов знаходиться під санкціями США, Британії та ЄС. Він – №6 у Росії за статками, власник Металоінвеста та МегаФона. Статки впали з 21,6 млрд доларів до 18,9 млрд доларів після запровадження санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: