"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський Сбербанк здає владі росіян, які переказують гроші на підтримку ЗСУ

Середа, 4 травня 2022, 19:59 -

Підсанкційний російський Сбербанк виявляє збирачів коштів для Збройних сил України (ЗСУ) і надсилає до Росфінмоніторингу інформацію про перекази, можливе призначення яких - пожертвування для військових цілей.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "ТАСС" із посиланням на лист за підписом заступника голови банку Белли Златкіс першому заступнику голови комітету Держдуми РФ з просвіти Яні Лантратовій.

"Збирачі коштів для Збройних сил України виявляються банком як самостійно з використанням комплексу різних інструментів, включаючи моніторинг соціальних мереж, так і за допомогою інформації, яка надходить від третіх осіб.

За отриманими даними проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку", - йдеться в листі.

Реклама:

У Сбербанку заявили, що керуються законодавством РФ, вказівками в положеннями Центробанку та власними внутрішніми нормативними документами.

"Банк розглядає питання щодо реалізації щодо таких операцій (спрямованих на військові цілі - ред.) права, передбаченого пунктом 11 статті 7 федерального закону "Про протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму" та спрямовує у Росфінмоніторинг інформацію відповідно до пункту 3 статті 7 зазначеного закону", - йдеться в документі.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: