Британія відрізала РФ від своїх консалтингових компаній та аудиторів

Середа, 4 травня 2022, 15:39 -
 
getty images

Британія в рамках нового санкційного пакету заборонила своїм компаніям надавати послуги російським клієнтам, зокрема – в частині консалтингу, аудиту та PR.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Нові заходи означатимуть, що російські компанії більше не зможуть отримувати послуги від британських бухгалтерських, управлінських консультацій та PR-послуг, на які припадає 10% російського імпорту в цих секторах.

"Росія в значній мірі залежить від західних сервісних компаній у виробництві та експорті промислових товарів, і сьогоднішні заходи ще більше посилять економічний тиск на економіку Путіна", – заявили у Британії.

Реклама:

Крім того, після публікації Британією розслідування про тактику кремлівської фабрики тролів, міністр закордонних справ також оголосив про санкції на 63 нових фізичних та юридичних осіб, передусім проти основних медіа-організацій. Їхні активи будуть заморожені, а в’їзд до Британії – заборонено.

Разом із тим, повідомили в британському уряді, вступив в силу новий закон, який передбачає блокування двох основних кремлівських джерел дезінформації – RT і Sputnik. Це означає, що відповідні компанії мають заблокувати контент цих ЗМІ у їхніх соціальних мережах, на сайтах та у застосунках.

Зокрема, Британія запровадила санкції проти пропагандистів у російських ЗМІ: Євгєнія Поддубного, Алєксандра Коца, Дмітрія Стешина,. Серед ЗМІ під санкції потрапили Російська державна теле- та радіокомпанія (ВГТРК), "ІнфоРос", SouthFront та Strategic Culture Foundation.

Серед компаній у санкційному переліку з’явилася "Волга", "КАМАЗ", "Специальный технологический центр", "Банк Русский Стандарт" та "Радиоавионика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: