У Штатах компанії хочуть зобов’язати звітувати про зв’язки з РФ

Середа, 4 травня 2022, 12:43 -

У Сполучених Штатах на рівні Конґресу з’явилися пропозиції зобов’язати публічні компанії розкривати у звітностях свої зв’язки з РФ та іншими країнами-агресорами.

Про це повідомляє бізнесмен та ексміністр Кабміну Дмитро Дубілет, який разом з командою від початку повномасштабної війни займається бізнес-виміром санкцій проти РФ.

Так, до Комісії фондового ринку (SEC) надійшло звернення Українсько-американської асоціації адвокатів, ексміністерки фінансів України Наталії Яресько та Американській громадській організації Разом. У тексті петиції Комісії пропонується запровадити вимогу до публічних компаній розкривати інформацію про свій бізнес в Росії. 

Схожа пропозиція зареєстрована у Конґресі у законопроєкті H.R.7228. Так, ним пропонують вимагати від емітентів цінних паперів розкривати інформацію про те, чи ведуть вони бізнес у Росії чи з "будь-якою країною, яка після 24 березня 2022 року вторгається в суверенну національну державу або анексує суверенну територію в результаті неспровокованої загарбницької війни".

Реклама:

Дубілет вважає, що, якщо ця регуляція буде прийнята, це спричине ще одну хвилю "евакуації" великого бізнесу з країни-агресора. 

"Бо одна справа — загальні прес-релізи про підтримку та плани "вивчати можливості виходу з Росії", а зовсім інша — коли тебе змушують надавати конкретні деталі та кількість сплачених податків Путіну", – пише він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: