"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив умови отримання кредиту від Канади на майже 800 мільйонів доларів

Вівторок, 31 травня 2022, 18:22 -

Кабінет міністрів затвердив умови отримання пільгового кредиту від Канади у розмірі 1 млрд канадських доларів (майже 800 млн доларів США).

Відповідну постанову уряд прийняв 31 травня, повідомляє Урядовий портал.

"Постановою затверджено основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень шляхом залучення кредиту на загальну суму, що не перевищує 1 млрд канадських доларів", - йдеться у повідомленні.

Кредитні кошти надаються на пільгових умовах. Строк погашення кредиту 10 років.

Реклама:

"Залучення коштів буде здійснюватися відповідно до кредитного договору між Україною в особі міністра фінансів як позичальником, Її Величністю Королевою від імені Канади, представленою міністром фінансів, як кредитором та Експортно-кредитним агентством Канади як агентом.

Рішення уряду надає можливість державі залучити кошти до державного бюджету для здійснення фінансування пріоритетних видатків, зокрема, для проведення соціальних видатків, підтримки найменш захищеного населення та ВПО", - додали в уряді.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, які надають Україні фінансову підтримку, аби держава повною мірою могла виконувати всі свої соціальні й гуманітарні зобов’язання.

За більш ніж 3 місяці така підтримка союзників України вже перевищила 7 млрд доларів. Щодня ми працюємо і ведемо перемовини, аби допомога збільшувалася.

Наприклад, сьогодні затвердимо умови залучення фінансової підтримки від уряду Канади на суму майже 800 млн доларів. Раніше наші канадські друзі вже надали підтримку на майже 400 млн доларів, і ми вдячні за ці дуже важливі для України кошти", - сказав під час засідання уряду прем'єр Денис Шмигаль.

У квітні Мінфін вже залучив кошти від Канади загальним обсягом до 500 млн канадських доларів в еквіваленті доларів США також на пільгових умовах для забезпечення фінансування пріоритетних видатків держави.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: