ПриватБанк відсудив додаткові майнові вимоги до банкрута на 500 мільйонів

Вівторок, 31 травня 2022, 17:20 -

Державний ПриватБанк відстояв у Верховному Суді додаткові майнові вимоги на 500 млн грн до збанкрутілого ТОВ "Товариство освіти ім. М.С. Грушевського".

Про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що законність додаткових вимог підтвердила Судова палата з розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського у складі Верховного Суду.

Вимоги держбанку складаються із заборгованості з винагороди, оплату якої сторони погодили умовами кредитних договорів. Загальний розмір заборгованості банкрута перед ПриватБанком становить більше 874 млн грн.

Реклама:

"Кредитори боржника, що пов'язані з колишнім топ менеджментом банку, безуспішно намагалися поставити під сумнів майнові вимоги банку з метою зменшення впливу держбанку у процедурі банкрутства компанії", - йдеться у повідомленні банку.

"Окрім захисту прав банку як кредитора, додаткова цінність цієї перемоги полягає в тому, що правові висновки, викладені Верховним Судом у вказаній справі, матимуть безумовний вплив на розгляд судами вимог банку з винагороди в інших справах.

Загальна сума таких вимог складає більше ніж 1 млрд грн", - заявив керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства Олег Лазовський.

У банку додали, що саме у цій справі про банкрутство, пов’язані кредитори боржника, намагаються позбавити держбанк права власності на будівлю у м. Дніпро.

Касаційна скарга ПриватБанку на постанову Центрального апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду Дніпропетровської області у цій справі призначена Верховним Судом до розгляду на 15 червня.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: