На Одещині побудують стоянки для фур на трасах біля кордону

Понеділок, 30 травня 2022, 13:30 -
 
Служба автомобільних доріг Одеської області

Служба автомобільних доріг Одеської області розпочинає будівництво спеціальних стоянок для великогабаритних машин на автотрасах, що ведуть до міжнародних контрольно-пропускних пунктів.

Про це йдеться у повідомленні служби.

"Через російську військову агресію зросло навантаження на автомобільні дороги української Бессарабії. Для впорядкування транспорту та зниження заторів на автомобільних дорогах, що ведуть до міжнародних контрольно-пропускних пунктів, облаштовуємо спеціальні місця для систематизації руху великовантажних транспортних засобів", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що автодор починає, зокрема, будівництво чотирьох спецмайданчиків для великовантажних автомобілів середньою місткістю до 200 транспортних засобів.

Реклама:

Причому кожен із таких майданчиків матиме електронні черги, завдяки яким водій зможе прогнозувати свій заїзд, а також інформувати онлайн інших учасників дорожнього руху про поточну завантаженість майданчиків.

Зростання автомобільних вантажопотоків на дорогах української Бессарабії обумовлене морською блокадою портів України з боку Росії. Вітчизняні товаровиробники змушені шукати альтернативні шляхи експорту зернових та інших вантажів.

На даний момент на портових елеваторах заблоковано ворогом майже 4,5 млн. тонн зерна, а загалом в Україні накопичилося близько 20 млн. тонн зерна для експорту.

Економічна правда

Реклама: