Боррель сподівається на домовленість щодо нафтового ембарго до початку саміту ЄС

Понеділок, 30 травня 2022, 10:55 -

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що члени ЄС повинні досягти згоди щодо нового пакету санкцій проти Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Нам потрібно прийняти рішення одноголосно. Вчора вдень, а також сьогодні вранці були важкі переговори", - сказав Жозеп Боррелль телекомпанії France Info, додавши: "Я думаю, що сьогодні вдень ми зможемо запропонувати главам держав-членів угоду".

Країни Європейського Союзу не змогли досягти угоди щодо ембарго на російську нафту в неділю, хоча прагнуть підготувати угоду до початку саміту ЄС у понеділок вдень.

Реклама:

Відповідаючи на запитання, чи можуть плани щодо включення заборони на імпорт російської нафти провалитися через опір Угорщини та інших східноєвропейських держав, Боррель відповів: "Ні, я так не думаю... врешті-решт буде угода".

Пропозиція, яка обговорювалася між країнами ЄС у неділю ввечері, передбачала заборону поставок російської нафти до ЄС морем до кінця року, але звільняла нафту, яка постачається по російському нафтопроводу "Дружба", який живить Угорщину, Словаччину та Чехію.

"Ми повинні враховувати індивідуальні обставини кожного (члена ЄС)", – сказав Боррель, додавши, що рішення, яке стосуватиметься всього ЄС, повинно дати трьом країнам, на які припадає від 7% до 8% імпорту російської нафти, "додатковий час для коригування".

Як повідомлялося, міністр економіки Німеччини Роберт Габек у неділю висловив побоювання, що єдність Європейського Союзу "починає руйнуватися".

Європейська правда

Реклама: