Україна запускає платформу для збору коштів в межах проєкту United24

Вівторок, 3 травня 2022, 19:24 -

Невдовзі буде запущено платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проєкту United24.

Про це під час засідання уряду 3 травня заявив прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, уже зараз держава формує візію для нової України. Шмигаль розповів, що план відновлення матиме два виміри: регіональний та параметричний.

"Регіональний - це коли країни-партнери, міста-побратими або корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону. Наприклад, Данія погодилася допомагати із відновленням Миколаєва. Італійське Бергамо - із відновленням Бучі", - додав прем'єр.

Реклама:

Параметричний підхід, за словами Шмигаля, - це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відбудови та трансформації кожного сектору економіки.

"Це нові підходи й нові політики. Сучасні та європейські. Мета - не просто відбудувати зруйноване, а побудувати сучасну європейську цивілізовану державу", - сказав Шмигаль.

"Щоб процес був системним і більш прозорим, невдовзі буде запущено платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24, який ініціював президент Володимир Зеленський", - додали в уряді.

"Кожна людина у світі може зробити пожертву й допомогти Україні боротися за нашу свободу. Ми хочемо об’єднати світ навколо підтримки нашої держави. Простих людей, благодійні фонди, міжнародні компанії, лідерів думок в усьому світі.

Створення платформи необхідне також, аби продемонструвати максимальну прозорість і відкритість щодо використання зібраних коштів: куди та кому вони спрямовуються", - резюмував прем'єр.

Раніше президент Володимир Зеленський запропонував США створити новий союз - United for peace, який матиме змогу за 24 години надавати усю необхідну допомогу.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: