"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італія прагне стати незалежною від російського газу до 2024 року

Вівторок, 3 травня 2022, 12:50 -

За словами італійського міністра з питань екологічного переходу Роберто Чинголані, Італія прагне отримати повну незалежність від російського газу до середини 2024 року.

Про це він сказав газеті La Repubblica.

"Ми повинні стати автономними до другої половини 2024 року, ми могли б обійтися без імпорту російського газу", - сказав він.

Чинголані зазначив, що легше мати справу з шістьма або сімома країнами не дуже великих розмірів, ніж з однією, яка самостійно покриває 40% поставок газу і яка також є геополітичною силою.

Реклама:

Відповідаючи на запитання про запропонований механізм оплати в рублях за російський газ, Чинголані сказав, що Єврокомісія має ухвалити "чітке і недвозначне" політичне рішення, щоб уникнути перекладу відповідальності на окремі уряди та нафтогазові компанії.

Раніше Чинголані висловився за те, що європейським енергетичним компаніям слід тимчасово дозволити виконувати вимоги Росії платити за газ у рублях.

Тим часом Рим готується до можливого відключення російського газу з заходами з енергозбереження і навіть до продовження роботи вугільних електростанцій.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: