Вкладники отримали 3,3 мільярда від першого погашення за військовими облігаціями – НБУ

Вівторок, 3 травня 2022, 11:50 -

Близько 1 тис юридичних та фізичних осіб 27 квітня отримали 3,3 млрд грн від погашення першого випуску військових облігацій. 

Про це повідомлили в Нацбанку.

Частина з цих коштів повторно вкладена у нові військові ОВДП для подальшої підтримки України, свідчать дані депозитарію НБУ, який за розпорядженням Міністерства фінансів погасив ОВДП та здійснив виплату суми погашення і доходів за облігаціями.

"Із початку повномасштабного нападу росії на Україну Міністерство фінансів провело 23 аукціони з продажу військових облігацій, залучивши до державного бюджету майже 50 млрд грн, 93,8 млн дол США та 176,5 млн євро.

Реклама:

Найбільший портфель військових ОВДП сконцентрований серед банків – первинних дилерів. Водночас минулого тижня ще 2,7 тис громадян та представників бізнесу приєдналися до купівлі військових ОВДП, отже кількість вкладників серед них зросла до 11,8 тис", - йдеться у повідомленні.

Ураховуючи квітневе погашення військових ОВДП, обсяг вкладень українських громадян та бізнесу у відповідні цінні папери станом на 2 травня 2022 року становить близько 3,5 млрд грн, 38,3 млн дол США та 25,4 млн. євро, а нерезидентів – більше 66 млн грн. 

Читайте також: Держава запустила "друкарський верстат", але це поки не впливає на ціни. Що буде далі?

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: