Уряд Швейцарії проти створення робочої групи з пошуку російських активів

П'ятниця, 27 травня 2022, 18:55 -

Федеральна рада Швейцарії виступила проти пропозиції Соціал-демократичної партії зі створення робочої групи з пошуку активів, пов’язаних із підсанкційними особами з Росії.

Про це йдеться у відповіді уряду на запит соціал-демократів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SRF.

Федеральна рада Швейцарії обґрунтувала своє рішення тим, що в країні й так заморожена велика кількість російських активів, якщо порівняти з іншими державами, а взаємодія між урядом і приватними компаніями в цьому контексті є "ефективною".

У швейцарському уряді додали, що вже почали контактувати з аналогічними робочими групами в інших країнах. Наразі федеральна влада вивчає шляхи подальшої взаємодії з ними.

Реклама:

Соціал-демократична партія Швеції пропонує створити робочу групу з пошуку, заморожування і за потреби конфіскації активів, які належать підсанкційним особам із Росії та Білорусі.

Раніше стало відомо, що уряд Швейцарії зняв санкції з російської компанії "Єврохім" після того, як підсанкційний російський олігарх Андрій Мельниченко передав свою частку дружині й вийшов із ради директорів.

За оцінками швейцарського банківського лобі, у швейцарських банках є до 213 мільярдів доларів США російського капіталу. На початку травня уряд Швейцарії повідомив, що заморозив російських активів на суму 6,33 млрд доларів США відповідно до санкцій за вторгнення РФ в Україну, що менше, ніж було на початку квітня.

Європейська правда

Реклама: