Британія запроваджує податок на енергетичний прибуток: яка його мета

Четвер, 26 травня 2022, 17:01 -

Велика Британія оголосила про запровадження 25% податку на прибуток виробників нафти і газу - разом із пакетом заходів підтримки для домогосподарств, які відчувають труднощі з оплатою зростаючих рахунків за електроенергію.

Про це пише Reuters.

Йдеться про пакет підтримки в розмірі 15 млрд фунтів стерлінгів.

Кожній британській родині нададуть знижку в 400 фунтів стерлінгів на їх рахунок за енергонесії та більше - для домогосподарств з низькими доходами.

Реклама:

Як пише Reuters, такий крок знаменує собою зміну поглядів уряду прем’єр-міністра Бориса Джонсона, який раніше "чинив опір несподіваним податкам, називаючи їх стримуючим фактором для інвестицій".

"Це вже друге надзвичайне політичне втручання, яке допомагає у вирішенні зростання рахунків цього року.

Зіткнувшись із сильним політичним тиском з метою надання більшої підтримки платникам рахунків, міністр фінансів Ріші Сунак сказав, що енергетичні компанії отримують надзвичайні прибутки, тоді як британці відчувають труднощі", - йдеться у статті.

Ми вводимо тимчасовий цільовий податок на енергетичний прибуток, що стягується з прибутку нафтових і газових компаній за ставкою 25%. Ми також вводимо нову інвестиційну пільгу, яка подвоює пільги для енергетичних компаній, що інвестують свій прибуток у Великій Британії", - додав міністр.

Такий захід допоможе залучити 5 млрд фунтів стерлінгів протягом наступних 12 місяців і буде припинений, коли ціни на нафту та газ повернуться до норми.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: