Україна хоче, аби країни-партнери видавали держгарантії для інвестування в Україну

Четвер, 26 травня 2022, 12:38 -
 
getty images

Український уряд працює з країнами-партнерами над тим, аби вони надавали державні гарантії своїм компаніям під інвестиції в Україну.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів у ході виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Україна впевнена у своїй перемозі, і тому вже зараз ми розробляємо план відновлення нашої країни, який передбачає не просто відбудову зруйнованого – ми хочемо побудувати нову європейську Україну з  новими прозорими правилами та імплементацією найкращих світових практик. Цифрову країну, зручну для людей та бізнесу – безпечну та економічно сильну", – заявив він.

За словами прем’єра, такий план ґрунтується на чотирьох основних засадах. Перше – політична та економічна інтеграція з Євросоюзом. Також бізнес-клімат, який будуватиме Україна, буде засновуватися на засадах дерегуляції, лібералізації та діджиталізації.

Реклама:

Третім пунктом Шмигаль назвав державно-приватне партнерство, передусім у сферах інфраструктури та енергетики: держава планує "вкладати в збільшення видобутку газу, розвитку зеленої генерації та воєнно-промислового комплексу". Крім того, прем’єр назвав каталізаторами для масштабного розвитку економіки глибинну переробку в агропромисловості та металургії.

"І на цьому шляху ми потребуємо допомоги світу: коштів, інвестицій, ідей та, зрештою, віру в нашу державу", – наголосив Шмигаль. "Наш уряд усвідомлює, що якими би не були вклади через Фонд відновлення, неможливо створити нову економічну модель без приватного капіталу та іноземних інвестицій".

Тому, продовжив прем’єр, "ми будемо працювати з партнерами України над тим, аби вони видавали своїм компаніям державні гарантії на залучення коштів для інвестицій в Україну". Такі гарантії дозволять інвестувати в реалізацію значних проєктів державно-приватного партнерства в Україні.

Реклама: