Німецька залізниця планує більше допомагати Україні в експорті зерна

Четвер, 26 травня 2022, 10:20 -

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn планує активніше підтримувати Україну в експорті зерна.

Про це повідомила керівниця відділу вантажних перевезень DB Зігрід Нікутта, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

 "Враховуючи загрозу голоду в деяких регіонах планети та величезну потребу в експорті мільйонів тонн українського зерна на світові ринки, ми будемо організовувати відправку додаткових ешелонів у координації з федеральним урядом", - повідомила Нікутта газетам видавничої групи Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Зараз DB Cargo з дочірніми компаніями у Польщі та Румунії щодня відправляє кілька ешелонів з українським зерном у різні морські порти. 

Реклама:

"Тепер ідеться про розширення цього сільськогосподарського експорту. Метою є стабільне з'єднання з морськими портами Північного, Чорного та Середземного морів", - сказала Нікутта.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не піддаватися на шантаж Росії про "коридор" для українського врожаю через Чорне море в обмін на зняття санкцій. 

США відкинули пропозиції Росії про відміну санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів.

25 травня в МЗС РФ заявили, що готові були би надати гуманітарний коридор для експорту українського врожаю через Чорне море - в обмін на зняття санкцій та "розмінування Україною" акваторії Чорного моря, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама Росія.

Європейська правда

Реклама: