"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків від Google – Мінцифри

Вівторок, 24 травня 2022, 13:34 -
 
unsplash

Українські вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків Chromebook в рамках партнерства з Google, адже через російську війну проти України 3,7 млн учнів навчаються дистанційно.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, міністр Михайло Федоров.

Так, через війну мільйони українців змушені залишити свої домівки, а тисячі закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. Понад 3,7 мільйона учнів зараз навчаються дистанційно. 

Аби продовжувати освітній процес, в рамках співпраці Міносвіти, Мінцифри з проєктом Google for Education буде надаватися фінансова допомога для закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43 тисячі ноутбуків Chromebook для українських викладачів. Партнером проєкту виступає ЮНЕСКО виступає партнером проєкту.

Реклама:

Зазначається, що Google співпрацює з місцевими організаціями, щоб навчити використовувати функціонал Google Workspace for Education близько 50 тисяч викладачів. 

Для тих, хто навчається в закладах вищої і фахової передвищої освіти, деякі преміальні функції Workspace for Education стали безкоштовними до кінця року. Наприклад, можливо проводити зустрічі для більшої кількості людей, до 250 учасників, і записувати їх безпосередньо в хмарному сховищі для тих, хто не може відвідати заняття в режимі реального часу.

Реклама: