Інвестори "Аркади" доплатили 20 мільйонів для добудови одного будинку у ЖК "Патріотика"

П'ятниця, 20 травня 2022, 14:49 -
 
фото з відкритих джерел

Покупці квартир у будинку №16 у столичному житловому комплексі "Патріотика", який зводив банк "Аркада", доінвестували в цей проєкт 21 мільйон гривень. Будинок ввели в експлуатацію.

Про це повідомив радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов агентству "Інтерфакс-Україна".

"Влітку 2021 року інвестори будинку № 16 "Асканія" організували кооператив, загалом вони доінвестували близько 21 млн грн, завершивши всі внутрішні роботи, включаючи інженерію", – сказав Тихонов.

За його словами, новий девелопер проєкту Stolitsa Group взяв на себе погашення боргів за проєктом перед підрядником, компанією "Фундамент".

Реклама:

"Там йдеться про суму близько 10 млн грн плюс матеріальні цінності, які були на майданчику", – пояснив Тихонов.

Висока готовність, а отже, шанси на введення в експлуатацію найближчим часом, у будинку № 26 "Львівський", проте існують проблеми юридичного характеру.

"Документи на сертифікат готовності подавалися ще наприкінці 2021 року. Але Державна інспекція архітектури та містобудування не може видати сертифікат, поки йдуть суди по земельній ділянці", – сказав Тихонов.

За його оцінкою, у ЖК "Патріотика" ще один будинок може пройти за сценарієм освіти кооперативу та добудови за гроші інвесторів та девелопера.

"Мова про № 23, "Синевир", але тут знадобиться в рази більше коштів, ніж для добудови "Асканії". Інші будівлі мають набагато меншу стадію готовності", - сказав Тихонов.

Крім того, можливе введення в експлуатацію трьох будівель у складі ЖК "Еврика" на Теремках.

"Будинок №14 другий рік заселений, №15 – з минулого року. Будинок №18 заселяється зараз після зими. Там дахові котельні, електрика, технічна вода, каналізація. Необхідно вирішити формальні питання, у тому числі з монополістами та ввести будинки в експлуатацію" , – каже Тихонов.

Читайте більше у статтях Олександра Колесніченка: Фільчина грамота. Чому меморандум про добудову житла "Аркади" не покладе край проблемі  

Будівельний трикутник: як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему "Аркади"

Реклама: