Переселенці можуть отримати грошову допомогу від держави на залізничних вокзалах

П'ятниця, 20 травня 2022, 13:37 -

Українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, а також міст в окупації або оточенні, зможуть отримати від держави грошову допомогу безпосередньо під час евакуації.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

"Для цього Укрзалізниця передає дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з Укрпошти, для яких вже облаштовано пункти видачі готівки на вокзалі у Львові. Невдовзі перелік вокзалів розшириться", – йдеться у повідомленні.

Програма доповнює вже запущену раніше програму "Там, де вас чекають", яка дозволяє вже в потязі підібрати та замовити варіанти тимчасового розселення.

Реклама:

Нагадаємо, що людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3 тис гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2 тис гривень на кожну людину, старшу 18 років. 

Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих. Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти. 

Пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис. грн.

Економічна правда

Реклама: