"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна у травні отримає наступний транш макрофіну ЄС в 600 мільйонів євро – ЗМІ

Понеділок, 2 травня 2022, 18:19 -

Наступний транш маркофінансової допомоги ЄС Україні у сумі 600 млн євро буде виплачено "дуже скоро" у травні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на високопосадовця Європейської комісії.

Посадовець зазначив, що ЄС виділив 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, з яких 600 млн євро вже було виплачено. 600 млн євро, що залишилися, за його словами, будуть виплачені "дужу скоро цього місяця".

Він також нагадав, що вже 5 травня відбудеться конференція донорів, яку організовують Польща та Швеція. "Це буде збирання коштів для надання гуманітарної допомоги", - додав посадовець.

Реклама:

"Говорячи загалом про відновлення України після війни, представник Єврокомісії заявив про необхідність відновлювати країну відповідно до "європейських стандартів, відповідно до європейського "зеленого" курсу, з порядком денним цифровізації, з найкращими принципами державного управління, верховенства права - у всіх сенсах - відповідно до європейських стандартів", - пише "Інтерфакс-Україна".

"Це саме те, як ми думаємо, що може бути зроблено, що ми можемо зробити це разом. Звичайно, з нашого боку це вимагатиме дуже глибокої співпраці з Україною", - додав він.

Нагадаємо, Рада ЄС прискорено затвердила макрофін для України у розмірі 1,2 млрд євро 21 лютого, напередодні вторгнення Росії.

В ЄС зазначили, що пришвидшили виділення економічної допомоги Україні через геополітичну напругу, яка згубно вплинула на економічну та фінансову стабільність України.

Перші 300 млн євро з пакета Єврокомісія виплатила 11 березня.  

Україна 18 березня отримала наступні 300 млн євро з пакета екстреної макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: