"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Румунія хоче заборонити держорганам використовувати російське ПЗ

Четвер, 12 травня 2022, 14:13 -

Влада Румунії хоче заборонити державним установам та органам використовувати програмне забезпечення та послуги в галузі кібербезпеки, створені російськими компаніями або контрольовані фірмами або особами з Росії.

Про це пише Euractiv.

Згідно з новим урядовим законопроєктом, наявність російського антивірусного програмного забезпечення є вразливістю для кібербезпеки румунських установ та органів влади.

Заборона, яка спрямована як на антивірусне, антишкідливе програмне забезпечення або брандмауери, так і на такі послуги, як VPN-рішення, діятиме протягом усього періоду війни в Україні.

Реклама:

Міністерство опублікує список компаній, продуктів та послуг, на які поширюється заборона, хоча парламент ще має ухвалити закон.

За даними Міністерства цифровізації, багато державних установ і підрозділів місцевої адміністрації в Румунії купують російські антивірусні рішення, тому що вони дешевші.

У пояснювальній записці до пропозиції міністерство називає "Лабораторію Касперського" однієї з компаній, яким винесені попередження з боку кіберорганів інших європейських країн, таких як Німеччина.

Нагадаємо, група хакерів, яку вважають пов’язаною з Росією, здійснила атаку на низку сайтів в Італії, у тому числі Сенату і Міністерства оборони.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: