"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФРС США: Війна в Україні і зростаюча інфляція – найбільші загрози світовій фінансовій системі

Вівторок, 10 травня 2022, 17:29 -

Федеральна резервна система США більше не розглядає пандемію коронавірусу як найбільшу загрозу світовій фінансовій системі. Війна РФ в Україні та зростаюча інфляція зараз є найбльшими загрозами.

Про це йдеться у піврічному звіті ФРС США про фінансову стабільність, передає ABC News.

"Звіт не є економічним прогнозом і не намагається передбачити наступний ризик для фінансової системи. Але це висвітлює проблеми, які турбують центральні банки", - пише видання.

У ФРС заявили, що економічна невизначеність зросла після попереднього звіту банку, а війна в Україні стала значною частиною погіршення. Банк також наголосив на значних коливаннях цін на активи - від казначейських облігацій до акцій - оскільки інвестори переоцінюють ризики в умовах високої інфляції.

Реклама:

"Інфляція була вищою та стійкішою, ніж очікувалося, навіть до вторгнення в Україну, а невизначеність щодо прогнозу інфляції створює ризики для фінансових умов та економічної діяльності", - йдеться у звіті ФРС.

ФРС вважає, що через "стійку високу інфляцію" центральні банки можуть бути змушені розпочати швидке підвищення відсоткових ставок.

Це може загрожувати фінансовою нестабільністю через зниження обсягу виробництва, а також підвищення вартості запозичень для приватних осіб та підприємств. Фізособам інфляція загрожує втратою робочих місць.

"Наступні несприятливі сюрпризи щодо інфляції та відсоткових ставок, особливо якщо вони супроводжуються спадом економічної активності, можуть негативно вплинути на фінансову систему", - наголошується в доповіді.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: